Arkádová střílečka ušla dlouhou cestu od dob R-Type, kdy téměř každý příklad tohoto žánru sestával ze stejné hratelnosti, při které se tahá joystickem a mačká tlačítka.

Amazing Copter od nezávislého vývojáře Gammes může vypadat hodně jako ty staré arkádové střílečky se stejnou nostalgickou pixelartovou grafikou a chiptune hudbou, ale také předvádí desetiletí vytříbenosti herního designu.

Fanoušci arkádových her na mobilu si všimnou několika různých vlivů, včetně dotykového ovládacího rozhraní Flappy Bird, které je přátelské k ovládání palcem, a mechaniky odemykání kůže Crossy Road.

Pokud jste nikdy nehráli Flappy Bird nebo ještě starší Whale Trail, zde je návod, jak funguje ovládací rozhraní přátelské k palci.

Dokud držíte číslici na obrazovce, váš malý vrtulník šplhá vzduchem. Když se pustíte, začne padat.

To je v podstatě vše, co potřebujete vědět – kromě toho, že se k vám řítí různé projektily a vyhnout se jim je těžší, než si možná myslíte, díky ďábelsky vznášející se fyzice hry.

Vaším hlavním cílem v Amazing Copter je kromě přežití sbírat mince, které můžete utratit za řadu různých skinů vrtulníků. Pokud jste fanouškem sběratelských emocí, chytne vás to.

Navíc je tu žebříček, na který můžete stoupat, a vaše vlastní předchozí nejvyšší skóre, která musíte překonat, s vylepšeními a pokračováním, které vám pomohou dostat se dál a dál prostřednictvím tří různých biomů hry.

Pokaždé, když zemřete, máte možnost pokračovat buď utrácením coinů, nebo sledováním bezplatné reklamy. Ve skutečnosti je hra Amazing Copter zcela zdarma, i když si můžete koupit mince nebo drahokamy – a můžete podporujte hry přímo na Ko-fi.

Gammes má oficiální webové stránky, kterou můžete navštívit a přečíst si více o Amazing Copter a dalších titulech studia. Je tam úředník Discord serverkde můžete získat aktualizace a porovnat poznámky s ostatními fanoušky.

Nebo můžete rovnou zamířit do obchodu Google Play a stáhnout Amazing Copter hned teď zdarma.






Zdroj: droidgamers.com

By Marek