Pokud by Sonic The Hedgehog vyšel v době ovládání náklonu, existuje velká šance, že by to mohlo vypadat trochu jako Tumble Rush.

Jinak řečeno, Tumble Rush vypadá – a zní – trochu jako Sonic The Hedgehog.

Jistě, je to spíše 2,5D než 2D a nejsou tam žádné smyčky nebo šachovnicové půdní krajiny – a rozhodně tam není žádný ježek.

Ale Tumble Rush odvádí tak přesvědčivou práci při obnově frenetických pohledů a zvuků konzolového hraní 90. let, že by se přesně hodil mezi Sonics, Turricans, Shinobos a nespočet dalších arkádových hitů minulých let.

Až na to, že má ovládací prvky naklánění (i když je můžete zaměnit za dotykové, pokud chcete).

Začněme příběhem. Zdá se, že obyvatelé Ball Galaxy byli uneseni mezihvězdnými jeřáby a uvězněni v prodejním automatu. Jen vy je můžete zachránit, i když jste jen další míč.

A je to. To je ten příběh.

Tumble Rush, popisovaný reklamou jako „akční mramorové bludiště“, je retro arkádová hra, ve které nakláníte telefon (nebo pícháte do tlačítek), abyste nasměrovali rozkošnou kouli kolem děr a pastí a přitom sbírali co nejvíce mincí.

Existují také hádanky a několik režimů. Máte-li chuť si odpočinout od řešení a projíždění stovkami fází hry, můžete zkusit časovku nebo se podívat, jak si vedete v nekonečném režimu.

Navíc můžete sbírat desítky roztomilých skinů postav pro svého kulového protagonistu tím, že utratíte mince, které nasbíráte během běhu. Je to jako gacha, ale vydělané.

Tumble Rush je první počin kanadského studia Juvenile Pursuits Inc. a obsahuje hudbu od Seana „CosmicGem“ Biala – skladatele, který stojí mimo jiné za Penny’s Big Breakaway, Chiki’s Chase a Donut Dodo.

Pokud jste se ještě nepodívali na trailer, neviděli grafiku a neslyšeli hudbu, udělejte to nyní.

Stáhněte si Tumble Rush zdarma na Google Play obchod nebo Obchod s aplikacemi.






Zdroj: droidgamers.com

By Marek